• Teknikkompis - Tekniksupport & Videokurser
    • Nyhetsbrev
    • Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev och få gratis tillgång till extra material så som vår kommande e-bok!

Vanliga frågor & svar

Hur går ett hembesök till?

Precis som det låter så kommer vi hem till dig efter att bestämt tid och villkor för besöket. Du får berätta, beskriva och visa problemet för oss och så kommer vi att gå igenom ditt problem och förklara hur det ligger till och kan lösas. Vi ger även tips och råd för att det ska gå bra i fortsättningen. När problemet är åtgärdat och du är nöjd tar vi betalt enligt bestämda villkor för ersättning i tid och resa genom kortterminal eller annan smidigast möjliga lösning.

Vad innebär avtalet vid hembesök?

Det innebär att du som kund godkänner de förändringar vi gör på din enhet. Vi tar inte ansvar för att ett framtida problem kan uppstå efter/trots att vi åtgärdat det problem som du tog hjälp för. Vi gör självklart allt i vår makt för att du ska få bästa hjälp med ditt problem, men vissa problem kan inte åtgärdas och vi kan inte garantera att problem inte återkommer. 

Vad kostar ett hembesök?

För tillfället håller vi på att utveckla våra olika tjänster och har därför inte satt något fast pris för hembesök, vi tar dock gärna emot intresseförfrågningar så återkommer vi personligen till dig med mer information. Med tanke på de uppdaterade RUT-avdragen kan vi ge väldigt fördelaktiga priser för hembesök, det behöver inte, och ska absolut inte kosta skjortan att få hjälp med sina tekniska problem!

Vad är Zon 1 respektive Zon 2?

Zon 1 innefattar i dagsläget Uppsala stad; Gottsunda, Sunnersta, Valsätra, Stenhagen, Bergsbrunna, Sävja inkluderat. Andra kransorter som Bälinge, Storvreta, Björklinge, Börje, Rasbo m.m tillhör Zon 2.

Ni erbjuder möjlighet att lösa problem genom fjärrstyrning – vad är det?

Fjärrstyrning är en möjlighet för oss att styra din mobil, surfplatta eller dator utan att vara på plats och använda ditt tangentbord eller muspekare. Detta är möjligt genom vissa program om du är uppkopplad till ett nätverk. Vi kan prata över telefonen för att vi ska kunna beskriva vad vi gör samtidigt som du själv kan se på din skärm exakt hur vi klickar och styr, trots att vi inte är på plats.

Skicka gärna in en intresseförfrågan så berättar vi mer om fjärrstyrning!