• Hur utvecklas internet? Den digitala utvecklingen

 • Precis som att dagens ungdomar skrattar åt hur sina mor- och farföräldrar levde sina liv som unga så kommer våra barnbarn att skratta åt oss när vi berättar hur det var på vår tid.

  Det enda vi kan vara säkra på är att det enda som är konstant, är förändring. Sedan är det upp till oss att avgöra på vilken sida av förändringen vi vill vara.

  Internet är här för att stanna och dom som inte hänger med kommer oundvikligen att leva ett annat liv än dom som hela tiden tar del av ny teknik och lär sig om utvecklingen.

  Internet idag

  Antalet internetanvändare har mer än fördubblats på tio år. 2006 hade cirka 17 procent av jordens befolkning tillgång till nätet, i dag är den siffran 46 procent, eller 3,4 miljarder människor. Den siffran växer stadigt och sannolikt kommer vi röra oss mot nära 100% i framtiden.

  Ungefär 50 procent av alla användare av internet bor i Asien. Detta kan jämföras med att 36% av befolkningen i södra Asien lever i extrem fattigdom och att 1 av 6 personer i världen lever i extrem fattigdom.

  Forskning visar att det finns minst 4,7 miljarder sidor på nätet. Men det är bara den synliga webben som går att hitta via sökmotorer. Den dolda webben är ännu större.

  Vi spenderar mer och mer tid på internet i samband med att sociala kontakter förflyttas till att bli digitala möten och arbete kan skötas via datorer.

  Internet i framtiden

  Vi på teknikkompis ser en framtid där det mesta av allt vi gör kommer att ske via internet och kanske att det inte ens kommer att vara möjligt att göra saker via kontor eller personliga besök. Därför är det allt viktigare att veta hur man gör för att agera säkert och enkelt på nätet.

  Det är inte osannolikt att det i framtiden inte kommer finnas kontanter, butiker eller bilar som det finns idag. Digitala valutor, e-handel och självkörande bilar kommer sannolikt att förändra det mesta vi känner till idag.