• Det bästa gratis antivirusprogrammet 2017

 • Ett bra antivirusprogram behöver inte kosta. Det finns många gratis antivirusprogram som fungerar precis lika bra som något som kostar för ett grundläggande skydd mot virus, spionprogram och trojaner som kan skada din dator.

   

  Skillnader mellan antivirusprogram som kostar eller är gratis

  De allra bästa antivirusprogrammen som man betalar för har ofta funktioner som vi saknar i flertalet av de kostnadsfria programmen, som extra säkert läge vid bankaffärer, föräldrakontroll och skräppostfilter för e-post. Det kan hända att ett gratisprogram har något av detta, men inte allt.

  Den andra större skillnaden är att gratis antivirusprogram också har egna versioner som kostar och som programmet ibland rekommenderar dig att uppgradera dig till och köpa. Antivirusprogram behöver ofta uppdatera sig själva för att det kommer nya virus och vid dessa tillfällen brukar man bli tillfrågad om man vill uppgradera till en betalversion.

   

  De vanligaste antivirusprogrammen

  Betalvarianter:

  1. Norton Antivirus
  2. F-secure

  Dessa antivirusprogram som kostar finns alltså inte i någon gratisversion.

  Gratis-varianter:

  1. AVG
  2. Avast
  3. McAfee
  4. Panda.
  5. Bitdefender

  Dessa antivirusprogram har alla möjlighet att uppgradera skyddet med andra funktioner till en mindre kostnad för att få bättre skydd.

   

  Det bästa gratis antivirusprogrammet

  Vi på teknikkompis rekommenderar Panda Antivirus från panda security som vi visar hur du använder här. Vi rekommenderar att du testar detta antivirus själv, men Panda är enkelt att ladda ner och är enkelt och tydligt att använda. Om du vill ha fullt skydd för din dator kan du få 50% rabatt på Panda antivirus betalversion här.

  Ett annat program vi rekommenderar och som varit bäst i test för att det är säkert, sköter sig själv och inte försämrar datorns prestanda, men som bara finns på engelska är Bitdefender. Du kan se hur det fungerar här. Till skillnad från exempelvis AVG-antivirus är Bitdefender ett väldigt bra alternativ just för att det sköter sig själv, och att det då inte finns en svensk version gör därför ingenting för användaren.